طرح راهبردی مجلس برای لغو تحریمها، مدتهاست که در دستور کار نمایندگان خاصه کمیسیون امنیت ملی قرار دارد. پس از هفتهها بحث و بررسی کارشناسانه درباره جزئیات و بندهای آن و پس از تصویب دو فوریت در روز نهم آذرماه، روز گذشته ابتدا کلیات و سپس بندهای آن به تصویب بهارستاننشینان رسید. موضوعی که البته به مذاق دولتمردان چندان خوش نیامد و باعث شد تا سریعاً در برابر آن گارد منفی بگیرند.
طرح مجلس یازدهم با عنوان الزام به لغو تحریم هستهای، قدمی در جهت عبور از تحریمهاست؛ موضوعی که اصلاحطلبان با پاسخ مغرضانه به آن به دنبال وارونه کردن هدف این طرح هستند؛ طرحی که بر خلاف آنچه حامیان دولت میگویند به دنبال مطالبه حقوق ایران از کشورهای غربی و شمارش معکوس برای لغو تحریمهاست. پس از خروج دولت ایالات متحده از برجام در اردیبهشت 97، دولت دوازدهم حدود یکسال در انتظار وعده اروپاییها با مکانیزمهایی چون «اسپیوی» و «اینستکس» ماند اما در عمل آبی از اروپا گرم نشد و زمان از ایران گرفته شد، تا اینکه در اردیبهشت 98 با تصمیم شورای عالی امنیت ملی، پنج گام کاهش تعهدات ایران طبق برجام آغاز شد. در طول حدود دو سال گذشته اما شرایط به گونهای پیش رفت که هم تحریمها باقی ماند و هم بخش اصلی تعهدات برجامی، صنعت هستهای ایران را قفل کرد. این وضعیت که مطلوب آمریکا و اروپا بود، با واکنش جدی دولت دوازدهم روبهرو نشد و همزمان با جلورفتن زمان، به ضرر ایران، قیمت ارز بالا رفت و تورم هم به صورت افسارگسیختهای معیشت مردم را تحت تاثیر قرار داد. سیاست خارجی دولت هم به صورت منفعلانه همچنان منتظر باز شدن باب مذاکره برای حل مشکلات اقتصادی ماند.
عارف چراغی / خوزستان در این هفته شاهد بارش رحمت الهی بود؛ نعمتی که البته در سایه بیتدبیری برخی مسوولان استان هر بار به دردسری عظیم برای مردم تبدیل میشود. این روزها هم با وجود همه وعدههایی که مسوولان استانداری خوزستان درخصوص عدم بروز آبگرفتگی همانند سالهای قبل در اهواز و چند شهر دیگر داده بودند، ولی خانههای مردم دوباره به زیر آب رفت. ماجرای قدیمی آبگرفتگی در اهواز و سایر شهرهای استان با وجود همه وعدههای مسوولان امسال هم تکرار شد و معابر و منازل شهرهای مختلف استان به علت بارندگی به زیر آب رفت. به دنبال بارندگی شدید در ایران، برخی استانهای جنوبی کشور با سیل و آبگرفتگی مواجه شدند و در شبکههای اجتماعی تصاویری از آبگرفتگی منازل و اعتراض ساکنان برخی شهرهای جنوبی ایران منتشر شد. هشت استان غربی و جنوبی کشور در محاصره سیل و آبگرفتگی قرار گرفتهاند و بر اساس اعلام جمعیت هلالاحمر، ۵١ شهر، روستا و مناطق عشایری در هشت استان ایلام، بوشهر، خوزستان، فارس، قزوین، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و لرستان درگیر سیل هستند. این آبگرفتگیها در پی بارش پیوسته باران که از اواخر هفته گذشته آغاز شده و تا دیروز ادامه داشت، رخ داده است.
لیلا سلمانی / ترور شهید فخریزاده توسط عوامل تروریستی صهیونیستها در کشور اندوه فراوانی را برای مردم شهیدپرور ما ایجاد کرد. دکتر فخریزاده که از او بهعنوان یکی از دانشمندان هستهای- که اتفاقا در خط مقدم تولید واکسن کرونا فعالیت داشته است- یاد میشود، یکی از چهرههای مطرحی بود که دشمنان ملت در تلاش برای کشتن او بودند. بر همین اساس بعد از این اتفاق تلخ، در روز یکشنبه نهم آذرماه جمعی از سینماگران اقدام به امضاء و انتشار بیانیهای کردند که رسانهای شد. در همین راستا با اکبر نبوی، منتقد سینما و فعال فرهنگی در خصوص این اقدام در حوزه سینما و فرهنگ کشور گفتوگویی داشتیم که به زوایای مختلف آن پرداختیم. از توجه مسوولان به تبلیغ فرهنگ بزرگان کشور تا عملکرد سینماگران و اهالی فرهنگ به این موضوع و واکنشهایی که بعضا نسبت به اقدام فعالان فرهنگی کشور در جریان این اتفاق شاهد بودیم.