عباس حسیننژاد / ابوالفضل زرویینصرآباد در قامت یک صاحب نبوغ در حوزه طنز بر نسل ما ظاهر شد، خوش درخشید و آثاری در بالاترین درجه ادبیات و طنز بر جای گذاشت؛ کسی که در ۲۲سالگیاش نوید ظهور دهخدایی دیگر در ایران بود، ولی هزار دریغ که خورشید بخت ما زود غروب کرد و اکنون در دومین سالگرد رفتنش از او سخن میگوییم. به قول خودش: چطور شد؟ تموم شد، کجا رفت؟
مراسم تشییع قهرمان فاخر ایران، شهید محسن فخری زاده به دلیل رعایت دستور العمل های بهداشتی بدون حضور مردم در محوطه وزارت دفاع برگزار شد و سپس پیکر مطهر آن شهید در امام زاده صالح و در کنار شهیدان شهریاری و رضایی نژاد دیگر شهدای هسته ای رخ در نقاب خاک کشید.
در مواجهه با تحولات سیاسی اخیر در آمریکا، آنطور که از صحنه سیاسی ایران برمیآید سه نحله فکری خود را مدعی نشان دادهاند؛ یک گروه آنهایی که بهطور مطلق هرگونه مذاکره را نفی میکنند، یک گروه آنهایی که راهحل نهایی را در هضم و جذم تمام عیار نظام اسلامی در خواستههای طرف مقابل میجویند و گروه سومی که بر دیپلماسی فعال و مطالبهگرانه در عین بدبینی به ذات سیاستورزی غرب تاکید دارند. طرح راهبردی مجلس برای لغو تحریمها نیز فرصت ظهور برای این سه نحله اندیشهای را فراهم کرده است. پس از پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا، جریانهای سیاسی در داخل ایران نسبت به این اتفاق و نسبتی که میتوانست با حوادث ایران داشته باشد، رویکردهای مختلفی اتخاذ کردند. مهمترین نسبتی که پیروزی دموکراتها میتوانست با ایران داشته باشد، آخر و عاقبت برجام و سیاستی بود که تیم دموکراتها درقبالآن اتخاذ میکردند. رویکردها در ایران طیف مختلفی را شامل میشد اما سه مورد از آنها ویژهتر از بقیه بودند. این سه رویکرد عبارت بودند از، مخالفان رادیکال مذاکره، موافقان رادیکال مذاکره و سرآخر، میانهروها، یعنی آنهایی که نگاهی بینابین به مذاکره با آمریکا و بایدها و نبایدهای آن داشتند. در ادامه به ترتیب این سه رویکرد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
«زمستان در راه است.» این جمله معروف یکی از سریالهای جهانی است که در مقطعی از سوی رییسجمهوری فعلی آمریکا نیز مورد استفاده قرار گرفت اما جدای از تمام مسائل و حاشیههای سیاسی این مساله، باید این جمله را جدی گرفت. وزیر بهداشت و درمان کشور روز گذشته در اجلاس روسای دانشگاههای علومپزشکی با اعلام اینکه پیک زمستانی برای بیماری کرونا در راه است از مردم خواست که شرایط خوب و آرامش فعلی از بابت شیوع و ابتلای کرونا را عادی نگرفته و همچنان به رعایت پروتکلهای بهداشتی پایبند باشند. اعمال محدودیتهای کرونایی از ابتدای آذرماه در 25استان کشور در حالی 10روز خود را پشت سر گذاشته است که به نظر میرسد رفتار درست هموطنان و اجرای ممنوعیت تردد در اماکن شلوغ موجب شده است تا آمار شیوع و ابتلا و تلفات کرونا تا حدودی کاهش یابد. شاهد این مدعا تعدادی فوتیهای روزانه کروناست که در چند روز اخیر به زیر 400نفر بازگشته است و حتی دیروز رقم 371نفر را ثبت کرد. البته این شرایط همچنان مورد قبول نیست و باید ارقام ابتلا و فوت بسیار کمتر از این باشد. البته چنین دستاوردی نیاز به ابزاری هم دارد. حالا که از چند روز دیگر مهلت دو هفتهای این محدودیتها پایان مییابد باید منتظر بود و دید ستاد ملی مقابله با کرونا و دیگر مسوولان تصمیمگیر برای روزهای هفته بعد چه تصمیمی خواهند گرفت؟ آیا محدودیتها با ساز و کار فعلی ادامه خواهد یافت یا تغییری در شرایط اجرای آن ایجاد خواهد شد؟
مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام ؟ره؟از تولید 11هزار تن پروتئین از طریق آبزیپروری خبر داد. مراسم افتتاح و نخستین نشست شورای هماهنگی رویداد ملی «دریای برکت» با هدف حمایت از ایدهها، طرحهای کسبوکار و اشتغالآفرینی در حوزه زنجیره آبزیپروری با حضور امیرحسین مدنی و محمود عسکری آزاد، مدیرعامل و رییس هیات مدیره بنیادبرکت؛ معینالدین سعیدی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی از وزارت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کمیته امداد امام؟ره؟، سازمان شیلات، اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، موسسه مطالعاتی سپید و فعالان حوزه شیلات برگزار شد.
نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی نقش شبکههای برونمرزی رسانه ملی را در ایجاد روایتی جدید از منطقه اینگونه توصیف کرد: ما شاهد هستیم که این شبکهها نقش مهمی در انسجام نیروهای انقلابی در سطح منطقه داشته و با اجرای برنامههای خوبی که داشتهاند، توانستهاند مخاطبان زیادی را در سطح منطقه جذب کنند و در این زمینه مثال زدنیاند. از این رو باید با هر ابزاری از جمله درنظرگرفتن ردیف بودجه مستقل برای رسانههای معاونت برونمرزی صداوسیما از آنها حمایت کرد.
آلسعود در واپسین روزهای کاری دولت دونالد ترامپ و هراس از دست دادن متحدی همچون آمریکا در منطقه و با وجود آمدن رییسجمهوری جدید همچون جوبایدن که با سیاستهای منطقهای ریاض مخالفت دارد، در تلاش است تا با همکاری رژیم صهیونیستی و انجام توطئهها و اقدامات متعدد تروریستی بار دیگر نظر کاخ سفید را به سوی خود معطوف سازد تا مگر از منجلاب و باتلاقی که دربیش از پنج سال در یمن و چه بسا عادیسازی با رژیم صهیونیستی دارد، بار دیگر با حمایت جو بایدن فرصت ادامه اشغالگری در یمن و ظلم به حقوق مردم فلسطین دست یابد. از این روست که آلسعود بهزودی میزبان کوشنر، مشاور ارشد ترامپ میشود تا در روزها و ساعات پایانی به عمر دولت ترامپ بتوانند تصمیماتی را در جهت حفظ سیاستهای ظالمانه رژیم آلسعود در منطقه اتخاذ کنند.
زهرا اردشیری / همه ساله با آغاز فصل سرما، مهاجرت پرندگان از عرضهای شمالی به سمت نواحی جنوب و گرمسیر کشور آغاز میشود. بهدنبال این مهاجرت، موضوع شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در کانونهای تجمع پرندگان، همهساله بهعنوان یکی از مسائل جدی مورد توجه صاحبان صنایع مرغداری قرار میگیرد، این بیماری سال گذشته خسارت سنگینی به صنعت مرغداری بهویژه مرغداری صنعتی وارد کرد که طبق تخمینها، خسارت این بیماری دو هزار میلیارد تومان برآورد شد. آنفلوآنزای پرندگان یک بیماری ویروسی است که می تواند علاوه بر مرگومیر پرندگان به انسان و برخی حیوانات نیز انتقال یابد. در حالی که سازمان دامپزشکی درگیری سه تالاب کشور به آنفلوآنزای پرندگان را تایید کرده است، اسماعیل کهرم، فعال محیطزیست به «صبحنو» میگوید که بهزودی تمام تالابهای کشور درگیر میشوند.