لیلا سلمانی / محمد گلریز، از خوانندگان موسیقی سنتی و پاپ ایرانی است. گلریز در خانوادهای رشد کرد که همگی اهل هنر و موسیقی بودند. او از نوجوانی فعالیت موسیقیایی خود را به شکلی جدی دنبال کرد و به صورت غیر رسمی کارهای بسیاری در این زمینه به انجام رساند. پس از انقلاب و با ورود به رادیو بهطور رسمی کار خود را آغاز کرد. گلریز از همان دوران، قطعات بسیاری را اجرا کرد که اغلب آنها جزو کارهای ماندگار محسوب میشوند. کارهایی که هنوز هم بسیاری از همنسلان او آنها را به خاطر دارند. محمد گلریز همچنان به فعالیت موسیقی خود ادامه میدهد و دانستههای خود را به شاگردانش منتقل میکند. او در خواندن آواز سنتی تبحر خاصی دارد و صدایش بهعنوان میراث شفاهی ایران در سازمان میراث فرهنگی ثبت شده است. سرود «خجسته باد این پیروزی» از این هنرمند پس از سالها یادآور حماسههای دوران دفاع مقدس است. به گفته خود گلریز، او این سرود را برای عملیات «بیت المقدس» و آزادسازی خرمشهر خوانده بود. در یکی، دو روز گذشته خبر رسید که این خواننده کشورمان به بیماری کرونا مبتلا شده است اما حال او خوب است و در منزل درحال استراحت و گذراندن دوران قرنطینه است. به بهانه این اتفاق و سالها فعالیت این هنرمند با او گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
با وجود ادعاهای حقوقی تیم مشاوران ترامپ درباره بروز تقلب گسترده در انتخابات آمریکا، بایدن مشغول پازلچینی کابینه خود است. در اینباره برخی اخبار و گمانهها درباره نفرات اصلی و تعیینکننده کابینه او منتشر شده است. بررسی سابقه نفرات احتمالی دولت بایدن، گویای آن است که نگاه و رویکرد اوباما در قبال ایران، در دولت بایدن نیز استمرار خواهد داشت. با وجود اینکه دونالد ترامپ، همچنان بر تقلب در انتخابات اصرار دارد و از پذیرش نتایج انتخابات سه نوامبر خودداری میکند، مشاوران بایدن اعلام کردهاند که نخستین فهرست کابینه پیشنهادی جو بایدن روز سهشنبه پیش رو اعلام میشود. یکی از گمانهزنیها درباره کابینه بایدن، به مهره جایگزین پمپئو در کسوت وزیرخارجه مربوط میشود. یکی از گزینههای جدی برای این جایگاه، آنتونی بلینکن 58 ساله است که در زمان ریاستجمهوری باراک اوباما، بهعنوان قائممقام وزارت خارجه و نفر دوم این وزارتخانه در سالهای 2015 تا 2017 فعالیت میکرد. پیش از آن، بلینکن، معاون مشاور امنیت ملی در سالهای ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ هم بود.
روح الله فرقانی / «محمد بن سلمان» بالاخره در عربستان سعودی میزبان نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و پمپئو، وزیرخارجه آمریکا شد تا در چند روز مانده از عمر دولت «دونالد ترامپ»، آخرین میخ را بر تابوت بدعهدی نسبت به آرمان مسلمانان جهان در آزادی سرزمین فلسطین را بکوبد وعملا ثابت کند که درجهت منافع غرب و رژیم صهیونیستی گام برمی دارد و چنانچه «جوبایدن» به کاخ سفید راه یابد، مطامع کاخ سفید درغرب آسیا را نیز دنبال کند. دورهمی ورشکسته های سیاسی در سواحل دریای سرخ یک پیام دیگری هم دارد و این است که وضعیت بن سلمان در مقایسه با پمپئو و نتانیاهو به مراتب سختتر است زیرا او در مواجهه با دو تهدید اساسی همچون اختلال در روند انتقال قدرت و دیگری تهدید از سوی مخالفان در شبه جزیره روبرو است.
روز یکشنبه بود که رییس مجلس شورای اسلامی قانون الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی را به رییسجمهور ابلاغ کرد. براساس این قانون که هفته گذشته به تایید شورای نگهبان رسید، دولت باید تا پایان سال به ۶۰ میلیون نفر یارانه خرید کالاهای اساسی پرداخت کند. اکنون دولت موظف است با فراهم کردن سازوکارهای اجرایی قانون، پرداخت این یارانه به مردم را با سرعت و دقت آغاز کند؛ قانونی که تصویب آن با حاشیههای زیادی همراه بود و با سیاسیکاری دولت مواجه شد.
زهرا اردشیری / داستان از توییت یک پرستار شروع شد؛ نوشته بود: «گوشیم زنگ خورد، تماس تبلیغاتی بود، عضو محترم کادر درمان! با توجه به شرایط بحرانی شیوع کرونا، مرکز امور مهاجرت فلان، آماده تسهیل امور مهاجرت شما به کشور دلخواهتان است.» قبلا هم چندباری درباره مهاجرت پرستاران در دوران شیوع کرونا شنیده بودیم اما اینبار تصمیم گرفتیم این موضوع را خودمان پیگیری کنیم، به همین خاطر سراغ چند نفر از کادر درمان رفتیم تا نظر آنها را در رابطه با پیامهای ارسالی و تشویق به مهاجرت در شرایط بحرانی بدانیم. حتما شنیدهاید که در دوران شیوع کرونا در سراسر جهان، بسیاری از پرستارها از کار خود استعفا دادند. با اینکه در بین پرستاران ایرانی هم تعدادی از ترس مبتلاشدن خود و خانوادههایشان ترک کار کردند اما خوشبختانه آمار استعفای کادر درمان در ایران بسیار پایین است و میبینیم که آنها با چه سختیها و البته مجاهدتی با کمترین امکانات کار خود را ادامه میدهند. در این مدت کادر درمان بهویژه پرستاران که با تمام وجود حامی بیماران کرونایی بودند، در فضای مجازی از قراردادهای 89روزه، حسابی شکایت داشتند و این موضوع را توهین به خودشان و یکی از نگرانیهای خود عنوان میکردند. حالا فرصت برای کشورهای مختلف مهیا شده است تا از دلسردی پرستاران ایرانی استفاده كرده و در دوران اوج نیاز کشور به آنها برایشان شرایط مهاجرت را فراهم کنند.
چندی پیش و طبق تصمیم کارگروه ساماندهی صید ترال در فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی، مقرر شد که صید ترال از اول آذر ۹۹ به مدت دو سال، یعنی تا اول آذر سال۱۴۰۰ ممنوع شود. اما نظارت بر اجرای این ممنوعیت باید بیشتر شود چراکه روز گذشته فرمانده نیروی دریایی سپاه از توقیف 20 فروند شناورهای خارجی در صید ترال خبر داد.