علی رهبری، آهنگساز و رهبر اسبق ارکستر سمفونیک تهران که طی سالهای اخیر در کشورهای مختلف اروپایی با رهبری مجموعههای مختلف، مشغول به فعالیت در عرصه موسیقی است، ضمن تشریح تازهترین فعالیتهای خود بیان کرد: طبق تازهترین برنامهریزیهایی که انجام گرفته است، پروژه «غمنامه پارسی» برگرفته از نمایشنامه «ایرانیان» اثر مشهور ۲۵۰۰ ساله اشیل، نویسنده یونانی را به صورت اپرا آهنگسازی خواهم کرد. این آهنگساز گفت: اپرای تراژدی «ایرانیان» برای چهار خواننده به عنوان سولیست، گروه کر و ارکستر سمفونیک نوشته شده است؛ ضمن اینکه نقش خشایارشاه برای صدای رضا فکری نوشته شده و نقشهای دیگر نیز از طریق آزمون در مرحله اول از بین خوانندگان ایرانی انتخاب خواهند شد. وی افزود: «ایرانیان» اثری شاعرانه و تخیلی در سبک نمایشنامه تراژدی است که توسط آیسخولوس (آشیل) در سال ۴۷۲ قبل از میلاد نوشته شده. این نمایشنامه نخستین اثر مهم آیسخولوس و کهنترین نمایشنامه تاریخ بشر است که تا امروز باقی مانده است. تراژدی ایرانیان داستان یورش خشایارشاه به یونان را گزارش میکند. «ایرانیان» تا امروز به همه زبانهای مهم ترجمه و بارها در تماشاخانههای غرب اجرا شده است، ولی تا آنجا که میدانم تاکنون روی آن بهصورت اپرا کار نشده است.
صدور مجوز برای ۶۵ آلبوم و تکآهنگ
در هفته گذشته دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز ۶۵ آلبوم و تکآهنگ را صادر کرده است. این آثار شامل دو آلبوم موسیقی پاپ، سه آلبوم موسیقی تلفیقی، دو آلبوم موسیقی نواحی، چهار آلبوم موسیقی سنتی و ۵۴ تکآهنگ در ژانرهای سنتی، کودک (یک اثر) پاپ (۳۹ اثر) کلاسیک (دو اثر)، نواحی (یک اثر) و تلفیقی (۸ اثر) است. آلبومهای «لکنت واژناک هبوط» که بخشی از آن با صدای احمد شاملو است، «عزیزجان» به خوانندگی و آهنگسازی رضا کاظمیمقدم و «ماهور» به آهنگسازی سیامک جهانگیری در بخش موسیقی سنتی، آثاری بودند که در هفته گذشته مجوز انتشار گرفتند. در بخش تکآهنگ نیز خوانندگانی از جمله سینا سرلک، آرش و مسیح عدلپرور با ترانه «تو» و محمدرضا چراغعلی، مجوز انتشار گرفتند. تکآهنگ «دیوونگی» نیز به خوانندگی و آهنگسازی سیروان خسروی در هفته گذشته مجوز انتشار دریافت کرد.
معرفی هیات علمی فصل پنجم پروژه آموزشی چهارفصل تئاتر ایران
ایوب آقاخانی، مؤسس و مدیر پروژه جامع آموزشی نمایشنامهنویسی سراسری چهارفصل تئاتر ایران، هیات علمی فصل پنجم این پروژه را با عنوان «مدافعان سلامت» معرفی کرد. شهرام کرمی و سعید اسدی، اعضای هیات علمی این فصل به بررسی طرحهای اولیه رسیده از سراسر کشور (به جز تهران) به دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری بهعنوان دبیرخانه این پروژه خواهند پرداخت و با معرفی ایدههای منتخب، صاحبانِ ایدهها فرایند نگارش نسخه کامل نمایشنامه خود را آغاز خواهند کرد تا
پس از آن به صورت حضوری و به میزبانی مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری مشاورههای نهایی را دریافت کنند. هیات علمی فصل چهارم از دور نوین این پروژه، با عنوان «شهدای مقاومت» دو اثر منتخب نهایی خود را با نامهای «ایرج» نوشته محمدعلی دستان از استان فارس (به صورت قطعی) و «درد مدام» نوشته زهرا محمودی از استان قم (به صورت مشروط) به انتشارات سوره مهر معرفی کردند تا در صورت توافقهای اصولی به دست چاپ سپرده شوند.
آغاز داوری پویش نامهنگاری به نویسنده محبوب من
نامههای رسیده به پویش «نامهنگاری کودکان و نوجوانها به نویسندگان» داوری میشوند. در پویش ملی «نامهنگاری کودکان و نوجوانها به نویسندگان» دو هزار و ۵۲۱ نامه به دبیرخانه جشنواره رسیده است.
استانهای تهران با ارسال ۵۱۶، مازندران ۲۰۳، خوزستان ۱۹۷، یزد ۱۹۳، کرمان و جنوب کرمان ۱۸۵، بوشهر ۱۳۷ و همدان با ۱۲۵ نامه بیشترین میزان مشارکت را در این پویش داشتهاند. هیاتداوران این پویش پس از بررسی آثار ارسالی به دبیرخانه این جشنواره از میان آثار ارسالی، ٢٠٠ اثر را که حاوی شاخصهایی همچون خلاقیت در نوشتار، اصالت، رعایت اصول نگارش، تناسب گروه سنی با کتابخوانده شده، دارا بودن زبان و نگاه کودکانه و نوجوانان ، توانایی ارتباط با مخاطب و شروع و پایان مناسب باشند، در سه گروه دبستان، متوسطه اول و متوسطه دوم، انتخاب و برای داوری نهایی معرفی خواهند کرد.