حجتالاسلام محمدرضا حاتمپوریکرمانی، نویسنده مجموعه ۱۸جلدی دانشنامه تشریحی اخلاق شیعه، در گفتوگو با ایکنا، در پاسخ به این سؤال که اخلاق یک شیعه حقیقی در زمان اپیدمی کرونا چگونه باید باشد، گفت: ضمن رعایت مراقبتهای بهداشتی لازم برای حفظ جان خود و دیگران، باید هر کاری که میتواند برای کمک به نیازمندان، سالمندان و ...انجام داد و این امر در دستور کارمان باشد، چراکه هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به مردم نیست.
وی تصریح کرد: طبق روایت، حضرت موسی؟ع؟ در مناجاتی که با خدا داشت گفت که خدایا میخواهم از شما سؤالی کنم اما خجالت میکشم. خداوند که عالِم به عالَم خفیات است پاسخ داد بپرس؛ موسی؟ع؟ پرسید که خدایا اگر آدم بودی چه میکردی؟ خداوند فرمود که اگر آدم بودم به بندگان خدا خدمت میکردم. البته خدمت کردن حتما نباید مالی باشد، بلکه با تماس تلفنی، کمک کردن به آرامش مردم، حل مشکلات و گرفتاریهای کاری، شغلی و ... مردم و
بهخصوص کمک به حفظ آبروی مردم و ... نیز میتوان به خلق خدا خدمت کرد. در شرایط کنونی و تعطیلی مشاغل، آبروی بسیاری از مردم بهدلیل مشکلات مالی در خطر است و چک بسیاری از کسبه برگشت خورده است. اگر آدم گرفتاری را میشناسیم که مورد اعتماد است، میتوانیم به خدا قرض دهیم و مشکل او را حل کنیم. وی تصریح کرد: شیعه منفعل در دروان کرونا نداریم که بنشیند و نگاه کند؛ بلکه شیعه با حفظ تمام پروتکلها و رعایت اصول بهداشتی و قانونی باید هر کاری را که از دستش برمیآید برای حل مشکلات اطرافیان انجام دهد. شیعه باید هوشمندانه اطراف خود را رصد کند؛ انفعال در تشیع وجود ندارد و بررسی هوشمندانه نیازهای اطرافیان و کمک به رفع هوشمندانه آنها یک وظیفه است.
نویسنده مجموعه ۱۰جلدی حکایت عاشقی؛ ۱۱۰مناجات با خداوند و روضههای سوزناک و مستند اهلبیت؟عهم؟ با اشاره به اینکه کرونا موجب شده عموم مردم فرصت بیشتری در منزل داشته باشند، گفت: بخشی از این فرصت باید صرف کمک به سایر مردم و بخش دیگر آن برای مطالعه صرف شود. کرونا فرصتی ایجاد کرده که بتوانیم مطالعات و فعالیتهای عقب مانده را انجام دهیم. ائمه جماعت بهدلیل اینکه نمازهای جماعت تعطیل است میتوانند به مطالعه عمیق مباحث دینی و مسائل روز بپردازند تا پس از کرونا با قدرت، علم و توانایی بیشتری در جمع مردم حضور یابند.