روحالله فرقانی
سعید آجرلو / هنوز پای بایدن به کاخ سفید باز نشده و درگیر نزاع داخلی با کمپین ترامپ است، آقای روحانی کمپین 1400 را کلید زده است. در مقابل محمد جواد ظریف که سعی می کند در قالبی دیپلماتیک شرایط مذاکره با دولت بعدی ایالات متحده را آغاز کند اما حسن روحانی در نقش لیدر یک جریان سیاسی به ایران هشدار می دهد که نباید فرصت های آینده را از دست داد. تعبیر «فرصت سوزی» که در سخنرانی اخیر او بیان شد، طعنه ای به جریانهای مخالف سیاسی دولت بود که نشان از خارج شدن روحانی از لاک دفاعی پس از دوران ترامپ دارد. اما به واقع برنامه حسن روحانی تا خرداد 1400 چیست ؟ چرا او و جریان اصلاحات نقطه تمرکز خود را بر روی مذاکره قرار خواهند داد و این استراتژی چه معایبی دارد؟ در این مطلب سعی می کنیم کمی درباره این نکات بحث کنیم.
دکتر حسین کچویان / تصور اینکه بعد از صد و اندی تجربه پرهزینه و گذر از معبر تاریخی انقلاب اسلامی، کسانی باشند که لازم باشد برایشان در مورد بدی و زشتیهای آمریکا استدلال شود، بسیار غریب و غیرقابل باور است؛ اما چاره چیست، ظاهرا ملکمخانها و تقیزادهها همچنان چون شبحی در شهر پرسه میزنند و خواهان ذلت و تحقیر مردم خویشند و با وجود اعجازهای مکرری که از قدرت و توانایی مردم دیدهاند، روی عجز و ضعف مردم تحت تاثیر فشارهای دشمن سرمایهگذاری میکنند تا آن را دستمایه معامله فروش ایران و ایرانی به دشمن به ثمن بخس و چند دلاری کنند که آن هم حاصلشدنی نیست! بدتر از اینکه چشم روی تجربه حدودا صدسال تجاوزگری آمریکا و قتل و غارت دهها میلیون انسان در دهها کشور میبندند تا با تحریف و مغالطه برای این یا آن منتخب یا حزب آمریکایی، برای گمراه کردن و فریب مردم خود، پرونده خیرات و حسنات بسازند.
بیش از 10 روز است كه تلفات روزانه كرونا در كشور بالای 400 نفر است و به عبارت دیگر در این مدت بیش از چهار هزار هموطن را از دست دادهایم. بیش از 10 روز است كه زمزمههای تعطیلی دوهفتهای برای تهران و حتی كشور مطرح شده و با وجود موافقت تمام مسوولان با این مساله اما هنوز مشخص نیست كه چرا این تصمیم نهایی نمیشود. بیش از 10 روز است كه مردم در فصل خزان قربانی میدهند و همچنان سرگردان و بلاتكلیف بیتصمیمی مسوولان هستند؛ البته تا لحظه تنظیم این گزارش همچنان صحبت از احتمالهاست و مشخص نیست كه تصمیم تعطیلی تهران چه زمانی اعلام خواهد شد. شاید صبح شنبه كه جلسه ستاد ملی كرونا با حضور رییسجمهور برگزار میشود، محلی باشد برای اعلام این تصمیم گبری و زمانی باشد برای اجرای آن. با وجود این، روز گذشته معاون درمان ستاد مقابله با کرونا در استان تهران یكبار دیگر بر بحرانی بودن شرایط كرونا در تهران تاكید كرد و این را گفت كه موضوع تعطیلی دوهفتهای استان تهران در آستانه تایید نهایی است. حالا باید دید در صورت اجراییشدن چنین تصمیمی چه مسائل دیگری برای شهروندان به وجود خواهد آمد؛ چه آنكه تصمیم ممنوعیت فعالیت اصناف بعد از ساعت 18 در تهران با اما و اگرهایی مواجه بود كه در ادامه گزارش به آنها اشاره خواهد شد.
زهرا اردشیری / کمبود خون و فرآوردههای آن در تمام کشور تبدیل به یک معضل شده و این روزها بیمارستانها را با چالش جدی روبهرو کرده است. همین چند روز پیش بود که در فضای مجازی تصویری از قفسههای خالی از خون در یکی از بیمارستانهای پایتخت منتشر شد. بعضی از مردم هم که با بیمارانشان با مشکل کمبود خون دست و پنجه نرم کردهاند در فضای مجازی از مردم میخواهند خون خود را اهدا کنند، اما انگار ترس از ویروس کرونا باعث ترس از حضور در پایگاه های انتقال خون شده است. یکی از پرستاران در فضای مجازی موضوع جالبی را عنوان کرد؛ به گفته او ذخایر خون در بیمارستانها آنقدر کم است که کادر درمان برای بیماران اورژانسی قبل از عمل جراحی خون اهدا میکنند.
مدتی است که جریان سیاسی خاصی در کشور که پیش از این نیز خواهان پذیرفتن بدون قید و شرط مفاد FATFاز سوی ایران بدون لحاظ تبعات آن بود، بار دیگر فعال شده و مشغول تبلیغات روی این گزاره معیوب است که بخشی از مشکلات اقتصاد کشور، بهخاطر زیر بار نرفتن اصول FATF است. این درحالی است که باتوجه به تحریمهای ثانویه آمریکا که هرگونه ارتباط بانکی کشورمان با دیگر کشورها را به بنبست کشانیده، پذیرش معیارهای FATF ، عملاً هیچ دردی از کشورمان دواخواهد کرد. این، آن چیزی است که دکتر مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با روزنامه «صبحنو» مطرح کرد. او علاوه بر این، درباره چرایی ادامه نیافتن روند ریزش نرخ ارز و چرایی سبزنشدن بورس نیز سخن گفت. در ادامه مشروح گفتوگوی روزنامه «صبحنو» با طغیانی را از نظر خواهید گذراند.
در روزهای اخیر و پس از اعلام ممنوعیت فعالیت سینماها از ساعت18 به بعد، انتقاداتی توسط سینماگران نسبت به این تصمیم صورت گرفت. اما پنجشنبهشب با اعلام آمار فروش یک روز سینماهای تهران در برنامه شهرفرنگ تلویزیون، این مساله وارد مرحله جدیدی شد.پس از آنکه براساس اعلام ستاد ملی کرونا، ساعت فعالیت مشاغل تا 18عصر مشخص شد، برخی از سینماگران نسبت به این تصمیم اعتراض کردند. آنها مدعی بودند باتوجه به اینکه فعالیت اصلی سینماها در ساعات شب است، این محدودیت عملا با تعطیلی سالنها تفاوتی ندارد. یکی از کسانی که به این تصمیم معترض شد، مدیرعامل موسسه «بهمنسبز» بود که سالنهای حوزه هنری را مدیریت میکرد.