فرایند ساخت واکسن برای ویروس کرونا نیاز به دستیابی به یک الگوی پایدار ژنتیکی در ویروس دارد و این موضوع دسترسی به یک واکسن مطمئن و قابل اتکا را سخت کرده است اما اخیرا کشور چین اعلام کرده که واکسن کرونای این کشور در کشورهای امارات، بحرین و اردن استفاده شده و نتیجه آن خبر از موثر بودن این واکسن میدهد. بنا بر آنچه مطرح شده این واکسن نتیجه پژوهش و تولید شرکت داروسازی سینوفارم چین است و دولت امارات و بحرین این واکسن را که وارد فاز سوم آزمایش بالینی شده، ایمن و موثر اعلام کردهاند.
«بایدنیستهای وطنی» زودتر از آنچه گمان میشد کار خود را شروع کردند؛ با فیلمی از گفتوگو با محمدجواد ظریف که بلافاصله بعد از بالارفتن شانس بایدن در شبکههای اجتماعی چرخید. وزیر امور خارجه در این فیلم از رفاقت و دوستی خود با جو بایدن سخن میگوید و پوستری از وزیر خارجه که روی آن نوشته شده «پایان تحریمها»؛ تلاشی برای آغاز کمپین اصلاحطلبان در ایران بعد از پایان کمپین بایدن در آمریکا و بازگرداندن فضای کشور به سال 92. گرچه تئوریسینهای اصلاحات در ماههای اخیر با چرخشی 180 درجهای نسبت به انتخابات مجلس یازدهم، همراه سران این جریان از لزوم مشارکت در انتخابات صحبت کردند و حدس زده میشد که بعد از پیروزی بایدن به دنبال احیای خود خواهند رفت اما بیصبری و تشنگی این جریان برای ماندن در قدرت که با توزیع این فیلم نمایان شد، فاصله عمیق آنها را با ژست «تحریم انتخابات» کاملا عیان کرد.
ذوقزدگی از پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، دقیقاً همان چیزی بود که انتظار بروزش از دولتیها را داشتیم؛ رفتاری به غایت مخالف منافع ملی و بر باددهنده دوسالونیم مقاومت مردانه در برابر فشار حداکثری آمریکا. در این میان البته برخی اعضای دولت، خردمندانه ظاهر شدند.
از هفته پیش و با آغاز انتخابات آمریکا، فضای مجازی آرایش جدیدی به خود گرفت. در آمریکا و خیلی از کشورهای دیگر، توییتر به عنوان یکی از مهمترین بسترهای رسانهای در فضای مجازی شناخته میشود. توییتر به واسطه فضایی که دارد، بیشتر از دیگر شبکههای اجتماعی محفل بحث و جدلهای سیاسی و اجتماعی است. توییتر با آغاز کارزار انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، روزهای پرسروصدایی را رقم زد.
کرونا ویروس منحوسی است که عالم را درگیر خود کرده و در حدود 10 ماه گذشته در کشورهای بسیاری پراکنده شده است. این در حالی است که از همان ابتدا برخی از رسانههای غربی تلاش میکردند تا شیوع این ویروس را سیاسی کرده و حتی منشأ این بیماری را کشورهای دیگر معرفی کنند. از سوی دیگر برخی شبکههای مخالف نظام جمهوری اسلامی نیز مدام درباره آمار مربوط به کرونا در ایران شایعهپراکنی میکردند؛ به عبارت دیگر شبکههای خارجی تلاش کرده و میکنند که هر روز آمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در کشور را برجسته کنند اما وضعیت کشورهای اروپایی و آمریکایی از نگاه این رسانهها مخفی مانده است یا اینکه علاقهای به انعکاس این مساله در اروپا و آمریکا ندارند. این در حالی است که در شرایط فعلی با تشدید کرونا در کشورهای اروپایی شاهد اعمال محدودیتهای جدید و جدی هستیم تا شاید بتوان دوباره مانع تشدید شیوع این بیماری شد. این اتفاق در شرایطی روی میدهد که گفته میشود زیرساختهای بهداشتی در غرب نیز دچار کمبودهایی شدهاند.
حامد فرحبخش / سه یا چهارساله است؛ آنقدر خردسال که حتی نمیتواند کلمات را به درستی ادا کند، کنار گازپیکنیکی روشن نشسته، سیم سرخشده را که به سنجاق تریاک میچسباند، کاغذ لولشده را به دهان میگذارد، آنوقت صدای مردی در فیلم شنیده میشود که میگوید حالا دودشو بکش بالا... این ماجرای فیلمهای تلخ و سیاهی است که در ماههای گذشته بارها و بارها در فضای مجازی بارگذاری شدهاند و با آنکه سن کودکان، شهرشان و چهره کودکانهشان در هر یک از کلیپها متفاوت است اما ماجرای همه این فیلمهای وحشتناک و باورنکردنی یکی است؛ کودکانی در حال کشیدن مواد مخدر.