در حالی که کشور مدتهاست از فاصله مردم و مسوولان رنج میبرد، مجلس یازدهم سعی دارد با درمیدانبودن، این شکاف میان مردم و مسوولان را پر کند. آنها نظارت از پشت صندلیهای سبز بهارستان را به نظارت میدانی و دیدار چهره به چهره با مردم تبدیل کردهاند تا علاوه بر چارهاندیشی درست برای رفع مشکلات آنان، سنگ صبورشان در دوران سختی باشند.
از این رو، محمدباقر قالیباف در دومین سفر استانی خود به سیستان و بلوچستان رفته است؛ استانی که به تعبیر رهبر انقلاب به لحاظ اهمیت، تنگه احد ایران است اما پر از مشکلات که مردم این دیار را رنجدیده کرده است.
سفرهای متعدد برای دیدار با مردم
در این سفر سهروزه رییس مجلس به صورت چهرهبهچهره با مردم گفتوگو کرد و در جریان مشکلات و دغدغههای مردم استان سیستان و بلوچستان قرار گرفت.
سفر قالیباف از چابهار آغاز شد و در ادامه جلسات و دیدارهای متعددی در شهرستانهای سراوان، ایرانشهر، زاهدان و منطقه سیستان داشت تا حداکثر بهره لازم در راستای حل مشکلات استان و شکوفایی استعدادها برده شود.
بازدید و بازرسی میدانی از پروژههایی مانند طرح گازرسانی استان، آبیاری اراضی دشت سیستان، ایجاد کارخانه استخراج مس، وضع بازارچههای مرزی، شبکه آب و فاضلاب، جادههای شهری و روستایی، کارخانه لاستیک، بزرگراه زابل-زاهدان و بازدید از راهآهن چابهار، زاهدان، زابل و مشهد از جمله برنامههای این سفر استانی قالیباف بود.
او که روز گذشته در اولین برنامه کاری خود به زابل رفت، بررسی مشکلات کشاورزان سیستان را در اولویت برنامه خود قرار داد. قالیباف با حضور در جمع کشاورزان حوزه سیستان در جریان مشکلات طرح آبرسانی به ۴۶ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان قرار گرفت و ضمن بررسی اشکالات اجرایی و عملیاتی پروژه، بیواسطه با کشاورزان بومی منطقه گفتوگو کرد و کشاورزان از مهمترین دغدغه خود یعنی خشکسالی و طرح نیمهتمام آبیاری دشت سیستان گفتند.
حق با شماست پدر جان
در این میان پیرمردی کشاورز که از مشکلات طرح آبرسانی گلایه داشت، به سمت قالیباف رفت تا سنگ صبوری بیابد. رییس مجلس نیز در واکنش به سخنان پیرمرد معترض زابلی درباره این پروژه گفت: حق با شماست پدر جان، اشکالاتی که میگویید به اجرای طرح آبرسانی وارد است. برای پیگیری همین گلایهها اینجا هستیم. او قول داد که حقابه سیستان را از طریق افغانستان پیگیری کند. قالیباف گفت: با افغانستان روابط مرزی مختلف درزمینه تجارت، آب، امنیت و موارد گمرکی داریم و همه را باید پیگیری کنیم.
تنگه احد را حفظ کنید
او همچنین در جریان نظارت میدانی بر منطقه سیستان در پاسخ به درددل و گلایههای یکی از جانبازان اهل زابل تاکید کرد: علت حضور ما در این منطقه آن است که مشکلات و مسائل مردم را بررسی کنیم و این حضور برای پیگیری و نظارت جهت رفع همین مشکلات است. این جانباز اهل زابل خطاب به رییس مجلس پرسید که آقای قالیباف! شما برای مسوولان به سیستان و بلوچستان آمدهاید یا برای مردم؟ که قالیباف پاسخ داد برای مردم. این جانباز زابلی ادامه داد: «متاسفانه مسوولان پاسخگوی مردم نیستند، در حالی که ما برای این نظام در جبهههای جنگ خون داده و سختیها کشیدهایم. من اینها را برای ایران و اسلام میگویم. اگر اینجا تنگه احد است، باید آن را حفظ کنید. حفظ سیستان به معنی حفظ ایران و حفظ ایران به معنی حفظ اسلام است» و قالیباف نیز کنار جاده توقف کرد و پای گلایههای او نشست. قالیباف همچنین از پایانه مرزی میلک هم بازدید و از تلاش خستگیناپذیر و ایثارگری مرزداران در تأمین امنیت پایدار در مرزهای ایران اسلامی تقدیر و تشکر کرد.
پای درد دل کپرنشینان
رییس مجلس در ادامه سفر خود با حضور در روستای دشت رباط شهرستان خاش پای درد دل کپرنشینان این روستا نشست. قالیباف در این دیدار به بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش شاخص محرومیت در کشور اشاره کرد و گفت: بنا به دستور رهبر معظم انقلاب، سیستان و بلوچستان اولین استان مورد توجه ماست و برنامههای کاملی برای بهبود وضعیت اجرا خواهیم کرد. وی افزود: ما در برنامه هفتم، سیاستهای جدیدی برای ایجاد اشتغال اعمال خواهیم کرد. عدمدسترسی به آب شرب، جادههای ایمن و همچنین راه اندازی بازارچه مرزی روتک و بهبود وضعیت بیمارستان 136 تختخوابه از مواردی بود که صالحی، فرماندار خاش در این دیدار به آن اشاره کرد.
حضور میان مردم و از نزدیک شنیدن صحبتهایشان و لمس درد و مشکلات آنها هرچند باید ویژگی یک مسوول جمهوری اسلامی که همه افتخارش بر مردمسالاری دینی است، باشد اما این روزها کلید گمشده میان کارگزاران نظام است.
در این تورم افسارگسیخته که دست به دست كرونا نفس مردم را بند آورده، حضور در میان مردم و شنیدن درددل آنان و ابراز همدردی و درک حس و احوالات مردم قطعا در تصمیمگیریها و سیاستگذاری مسوولان میتواند تاثیرگذار باشد؛ چنانکه قالیباف خود اینگونه سفرش را به سیستان و بلوچستان توصیف کرده است: «سرزمین گنجهای پنهان؛ دیار مردم دلیر، غیور و مهربان؛ استان ظرفیتهای نادیده گرفتهشده؛ مهد منابع فراوان و امکانات کم. در نظارت میدانی از این استان بر آنیم تا ظرفیتهای مجلس را تمامقد برای قوی کردن مردم و رفع موانع پیشرفت
به کار گیریم.»