پیامدهای تلخ ماجرای اخیر که در داخل زمین بازی به سود فوتبال ایران تمام شد در فضای مجازی و حتی جریان هواداری قابل انکار نیست. هواداران دو تیم از مرزهای کریخوانی و رقابت عبور کردند و برخی از آنها با رفتاری خارج از عرف یکی از اتفاقات تلخ تاریخ فوتبال ایران را رقم زدند.
شکایت النصر به جایی نرسید اما هزاران پیام به زبانهای عربی و انگلیسی در صفحات بینالمللیAFC، فیفا و حتی باشگاه النصر از برخی کاربران و فوتبالدوستان ایرانی منتشر شد که نشان از خصومت جدی بین بخشی از جامعه هواداری باشگاهها داشت. همچنین کنفدراسیون فوتبال آسیا صدها ایمیل از کاربران ایرانی دریافت کرد و حتی باشگاه النصر از هواداران یک باشگاه بهدلیل ارسال مستندات و مدارک علیه نماینده فوتبال ایران قدردانی کرد.
این اقدام نه تنها ممکن بود موجب از دست رفتن فرصت صعود نماینده فوتبال ایران به فینال آسیا شود بلکه منافع دیگر باشگاههای ایرانی و رنکینگ فوتبال باشگاهی ایران در تعیین سهمیههای لیگ قهرمانان را نیز تهدید میکرد.
دو حضور فوتبال ایران در فینال لیگ قهرمانان طی سه سال اخیر مجموع امتیازات باشگاههای ایرانی را در رقابت به سه کشور عربستان قطر و امارات بالا میبرد که این اتفاق در تعیین تعداد سهمیه کشورها در فصول آتی لیگ قهرمان اثرگذار است و میتواند در سالهای آتی برای صعود دیگر تیمهای ایرانی به رقابتهای قارهای اثرگذار باشد.
از رقابت تا خیانت
رقابت و کریخوانیهای مرسوم تنها ویژه باشگاههای ایرانی نیست بلکه بررسی نمونههای مشابه نشان میدهد در فوتبال آسیا یا حتی برخی کشورهای عربی از جمله مصر و عربستان هم به جز مسابقات داخلی در بازیهای برونمرزی هم هواداران یک تیم از موفقیت رقیب خوشحال نمیشوند.
بهطور مثال هواداران الهلال و الاهلی از ناکامی النصر در لیگ قهرمانان خوشحال بودند. با وجود این سابقه نداشته که هواداران این تیمها اقدام مشابهی مثل ماجرای اخیر علیه یک باشگاه هموطن خود انجام داده باشند.
بهطور مثال تا امروز چه کسی شاهد بوده که هوادار الهلال پس از پیروزی النصر مقابل یک تیم ایرانی از باشگاه مقابل درخواست کند علیه تیم عربستانی شکایت کند یا مدعی شود اطلاعاتی در خصوص تخلف باشگاه هم وطن خودش دارد که به فیفا وAFC ارسال میکند.
گرچه ادعا و مستندات مورد ادعا در پرونده النصر و پرسپولیس حقیقت نداشت اما نمیتوان از کنار این اتفاق تلخ که به نوعی خیانت به منافع کشور محسوب میشود به سادگی گذشت بهخصوص در حالی که این رفتار حالا به مرحله انتقام و تلافی رسیده و در روزهای اخیر برخی هواداران منتسب به دو باشگاه سپاهان و پرسپولیس با محوریت موضوع بدهیهای باشگاه استقلال علیه دیگر نماینده فوتبال ایران در فصل آتی اقدامات مشابهی را انجام دادهاند.
متاسفانه بررسیها نشان میدهد برخی عوامل و مسوولان سابق باشگاه استقلال و بعضی فعالان رسانهای هم در این جریانسازی تاثیرگذار بودهاند و حتی نقش خودشان را انکار نمیکنند.
بازی در زمین دشمن
برخی هواداران باشگاههای ایرانی به جان هم افتادهاند و مشروعیت طرف مقابل را در مسابقات قارهای زیر سؤال میبرند در حالی که فوتبال ایران بدترین مقطع تاریخی خودش را از ناحیه برخوردهای ظالمانه و رفتارهای تبعیضآمیز کنفدراسیون فوتبال تجربه میکند. پرسپولیس در فصلی به فینال لیگ قهرمانان صعود کرده که هیچ باشگاه ایرانی در این دوره حتی یک دقیقه از بازیهای خودش را در خاک ایران برگزار نکرده و با تصمیم ظالمانه و غیرمنطقیAFC حق میزبانی در ابتدای مسابقات از ایران سلب شد. حتی سعودیها و متحدانشان پروژه سلب میزبانی از تیم ملی فوتبال ایران را با جدیت دنبال
میکنند.
دو ساعت قبل از آغاز بازی نیمه نهایی لیگ قهرمانان در اقدامی هدفمند عیسی آلکثیر بهترین گلزن پرسپولیس را به اتهام رفتار نژادپرستانه محروم کردند تا نماینده فوتبال ایران برابر نماینده سعودیها خلعسلاح شود. سناریوی مشترک سعودی و عوامل نفوذی آنها در کنفدراسیون با جدیت دنبال و در این موقعیت همراهی و مشارکت برخی کاربران داخلی و فعالان فضای مجازی عجیب و باورنکردنی به نظر میرسد. با این وجود حکم دیروز علیه باشگاه النصر از سویی موجب ناامیدی بخشی از این جریانها در داخل کشور شده و از سوی دیگر میتواند هشداری برای آینده باشد. برخورد قاطع نهادهای مسوول از جمله کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال که متخلفان در این ماجرا را احضار کرده شاید بتواند به اینگونه رفتارهای غیرقابل قبول علیه فوتبال و منافع ملی کشور در این عرصه پایان دهد.