تحریم کالاهای فرانسوی
پیش از این و در سال 2015 اقدام توهینآمیز نشریه فرانسوی شارلیابدو علیه پیامبر گرامی اسلام ؟ص؟ موجی از خشم و نفرت را در میان مسلمانان جهان به خصوص پاکستان برانگیخت. شهرهایی نظیر اسلامآباد، کراچی، لاهور، راولپندی و پیشاور شاهد تظاهرات گسترده علیه اهانت نشریات غربی بود. در این سال بود که مردم پاکستان با شعار«مرگ بر فرانسه» توهین به مقدسات را به بهانه آزادی بیان، محکوم کردند و خواستار تحریم کالاهای فرانسوی شدند؛ البته زنان مسلمان پاکستانی هم در کنار مردان مسلمانش، علیه اقدامات موهن غربیها نسبت به مقدسات اسلام تظاهرات کردند. معترضان همچنین قطع تمامی روابط دیپلماتیک با دولتهای آمریکا و فرانسه را که به گفته آنها از آزادی بیان به عنوان سپری برای دفاع از توهینکنندگان به مقدسات اسلامی استفاده میکنند، خواستار شدند.
نگاه دولت اسلامي پاکستان به اسلامستیزی
دولت اسلامآباد معتقد است که آزادی بیان نباید توجیهی برای اهانت به احساسات مذهبی باشد؛ موضوعی که عمرانخان، نخستوزیر این کشور بر آن تاکید دارد.
علاوه بر این واکنش اخیر، عمرانخان نسبت به در اقلیت قرار دادن مسلمانان در هند نیز موید این مطلب است که به آن واکنش نشان داد و آن را نژادپرستی دانست و عنوان کرد كه هدفقراردادن عمدی مسلمانان هند و خشونت علیه آنان شبیه همان چیزی است که نازیها در آلمان انجام دادند.
واکنش به سازش امارات با رژیم صهیونیستی
افزون بر این، افکار عمومی پاکستان به عادیسازی روابط امارات با رژیم صهیونیستی واکنش نشان داده و آن را نادرست خواندند. رسانههای پاکستانی اینگونه سازش را نژادپرستانه و استیصال غرب معرفی کردند؛ البته پیش از این و در زمان انتقال سفارت آمریکا به قدس، مجلس و وزارت خارجه پاکستان هم با صدور بیانیهای انتقال سفارت آمریکا به قدس را محکوم و بر رسیدن به حق مسلم خودمختاری مردم و دولت فلسطین
تاکید کردند.
محکومکردن خشونت علیه مسلمانان هند
مردم پاکستان علاوه بر اسلامستیزی غرب، بارها خشونت دولت هند علیه مسلمانان این کشور و موضوع حقوق شهروندی که حق مسلمانان هند در آن نادیده گرفته
شده است، به ویژه در بخش کشمیر را محکوم كرده و به سکوت جامعه بینالملل نيز اعتراض کردند.
خشم پاکستانیها از اقدام موهن در نروژ
سال 2000 هم که در نروژ شاهد آتش زدن قرآن کریم توسط یک گروه ضداسلامی بودیم، این پاکستانیها بودند که در صف نخست کشورهای معترض به این اقدام تظاهرات گستردهای کرده و اقدام سازمان ضداسلامی در به آتشزدن قرآن کریم را به شدت محکوم کردند. معترضان پرچم نروژ را زیر پای خود گذاشتند و سپس آن را به آتش کشیدند. پس از این تظاهرات، وزارت خارجه پاکستان، با احضار سفیر نروژ در اسلام آباد، اقدام توهینآمیز یک سازمان ضداسلامی در نروژ را محکوم و به اطلاع آنها رساند.
ایده اسلامی پاکستان در سازمان ملل و مخالفت امارات
توجه پاکستان به عقاید اسلامی تا آنجا پیش رفته است که اخیرا در سازمان ملل خواستار تشکیل گروه نمایندگان اسلامی شد. منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل مشکلات پیش روی مسلمانان هند و دیگر کشورها را مطرح کرد و خواستار تشکیل گروهي غیررسمی با حضور سفیران کشورهای اسلامی در سازمان ملل شد که این طرح با مخالفت امارات و مالدیو ناکام ماند.
هفتمین قدرت اتمی جهان
نباید فراموش کرد كه پاکستان با جمعیت بیش از
200 میلیون نفری با نظام سیاسی جمهوری اسلامی و با جمعیت اکثریت مسلمان در جنوب آسیا، هفتمین قدرت اتمی جهان و نخستین کشور اسلامی دارای قدرت هستهای در جهان است. مردم پاکستان پس از آزمایش هستهای این کشور متحمل تحریمهای سنگین اقتصادی از سوی جامعه بینالمللی شدند؛ با این حال بر مواضع خود پایدار بوده و آزمایش هستهای را موضوعي مهم و بازدارنده در مقوله دفاع ملی اعلام کردند.
سیاستهای خصومتآمیز هند، 20 سال قبل پاکستان را مجبور به آزمایش سلاح اتمی کرد و در واکنش به موضع خصومتآمیز همسایهاش مجبور به اتخاذ این تصمیم برای دفاع از خود شد. برخی موسسات تحقیقاتی بینالمللی نیز در گزارشهای خود اعلام کردهاند که پاکستان با شتاب زیاد در حال افزایش سلاحهای هستهای خود است و میتواند تا 15 سال آینده، بعد از آمریکا و روسیه، به سومین قدرت هستهای جهان تبدیل شود. گزارش این موسسههای بینالمللی حاکی از آن است که پاکستان حدود 120 کلاهک هستهای در اختیار دارد. همچنین توان نظامی بالای ارتش پاکستان در میان کشورهای مسلمان و منطقه باعث شده تا این کشور در صدر فهرست ائتلاف نظامی خودساخته عربستان قرار گیرد.
علاوه براین پاکستان از موقعیت سوقالجیشی ویژهای نیز برخوردار هست. این کشور از معدود کشورهایی است که به لحاظ استراتژیک در نقطه حساسی از آسیا و در مسیر اتصال چین به مدیترانه و هند به آسیای مرکزی
قرار دارد.
کشوری خطرناک برای اسرائیل
اما مقالهای در نشریه هافینگتون، پاکستان را کشوری خطرناک برای اسرائیل معرفی میکند و مینویسد: اين كشور هماکنون بیش از هر قدرت اتمی دیگر، بمب اتمی و موشکهای دوربرد تولید میکند. این کلاهکهای جنگی اتمی و موشکها روی کاغذ و به ظاهر به سمت هند و شرق کشور نشانه رفتهاند اما، جنگافزارهای اتمی پاکستان در محل ثابتی ذخیره نشدهاند و کلاهکهای جنگی و موشکهای این کشور مرتب جابهجا میشوند و اگر در چشم سیاستمداران پاکستان کشوری منفورتر از هند روی کرهزمین وجود داشته باشد، آن کشور اسرائیل است.
آیا مقامهای اسرائیل از آسیبپذیری برنامه اتمی پاکستان که حمله جهادگرایان غیردولتی به این کشور یهودی را ممکن میکند، اطلاع دارند؟ بعید به نظر میرسد. پاکستان جامعهای است که براساس نفرت از «دیگران» بنیان نهاده است. هندوها و یهودیان از زمان پیدایش کشوری به نام پاکستان به عنوان دشمن این کشور و دشمن اسلام شناخته شدهاند.