ششمین نشست شورای عالی همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ترکیه به ریاست روسای جمهور دو کشور، روز سهشنبه به میزبانی تهران و به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد و در پایان دو کشور بیانیه مشترکی در 19بند منتشر کردند که در آن، تداوم و گسترش همکاریهای دوجانبه، منطقهای و بینالمللی تهران و آنکارا در راستای تأمین منافع مشترک مورد تاکید قرار گرفته است.
وزیر مستعفی وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم و دوازدهم که تلاش میکند از عرصه رسانهای کنار گذاشته نشود و مدعی ریاست جمهوری شده است، هرازگاهی با یادداشتنگاری بر اساس تخیلات خود در برخی از جریانات رسانهای همسو تلاش میکند تا خود را مطرح کند؛ البته همین تکرار مداوم نام او نزد افکارعمومی چیزی جز یادآوری حجم عظیم ناکارآمدیهای وزارت مسکن در دوران مسوولیتش و تاثیر تصمیمات غلط او در بازار مسکن را به همراه ندارد. آقای عباس آخوندی در جدیدترین این اقدامات خود یادداشتی در یکی از رسانههای اصلاحطلب منتشر و آماری نادرست و خلاف واقع ارائه کرد.
اصلاحطلبان با ممتنع ارزیابیکردن شرایط حضور در انتخابات ریاستجمهوری سال آینده، همچون همیشه درصدد احیای سرمایه اجتماعی خود هستند. این ترفند که سالهاست به اهرم قابل اعتنای چپها در آستانه انتخابات تبدیل شده، ترجیعبند سخن این روزهای تجدیدنظرطلبان را نیز تشکیل میدهد. این سیاست همیشگی البته معلول یک رویکرد و جهانبینی ثابت در اردوگاه اصلاحات است، آن هم اینکه اصلاحات اساسا در زمینی که بوی پیروزی از آن به مشامش نخورد، پا به توپ نمیشود.
دو روز پس از سفر وزیر دفاع هند به ایران، روز گذشته وزیر خارجه این کشور نیز ساعاتی در تهران توقف و با همتای ایرانی خود دیدار کرد؛ دیداری مهم که در نوع خود، واجد اهداف آشکار و پنهان برای طرف هندی بود.
گزارش فاطمه ترکاشوند / هنوز سه، چهار روزی از انتشار خبر حراج خانه اشرف پهلوی در نیویورک نگذشته که خبر حراج لباس فرح پهلوی، همانی که در دیدار با نیکسون رییسجمهوری آمریکا به تن داشت، در رسانههای انگلیسیزبان منتشر شد. حالا پس از 40سال باز هم حرف و نقلها پیرامون این که خاندان پهلوی پس از فرار از ایران چه ثروت هنگفتی را با خود از کشور خارج کردهاند که هنوز پس از این همه سال با این شکل از هزینههای اشرافی، تمام نمیشود، بالا گرفته است.
گزارش زهرا اردشیری / از زمانی که کشور ما هم درگیر ویروس منحوس کرونا شده تا به حال شرکتهای هواپیمایی ضرر زیادی کردهاند چرا که پروازهای خارجی لغو شده و بسیاری از هواپیماها زمینگیر شدهاند. اما با این وجود چند وقتی است ایرلاینهای خارجی با قیمتهای نجومی در کشور یکه تازی میکنند. تا جایی که قیمت بلیت پرواز استانبول از 800 هزار تومان به 15 میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت بیشتر پروازهای داخلی هم دو برابر شده است. این سوال پیش میآید که آیا نظارتی بر شرکتهای هوایی به خصوص خارجی وجود دارد و آنها برای قیمتهای سرسامآور خود تذکر دریافت میکنند یا نه و اینکه چرا پروازهای داخلی خودمان با حفظ پروتکلهای بهداشتی دوباره شروع به کار نمیکنند.
افزایش قیمت خودروهای داخلی و وارداتی؛ روزانه شده و حالا قیمتگذاری بدون هیچ منطقی پیش میرود. هیچ نهاد و مسوولی هم زیربار این آشفته بازار نمیرود، نه وزارت صمت، نه شورای رقابت و نه حتی سازمان تعزیرات حكومتی. همه كسانی كه باید فرمان بازار خودرو دست آنها باشد، این خودروی ترمزبریده را به حال خود رها كردهاند و این دلالان و واسطهها هستند كه با رانت فاصله نجومی اختلاف قیمت كارخانه و بازار آزاد درحال پارو كردن پول آن هستند. اگر تا دیروز بهانه افزایش قیمت كالاهایی چون خودرو، افزایش نرخ دلار بود حالا كار بازار آشفته خودرو آنقدر سكه شده كه بهانه دلار فروشان برای گرانتر كردن ارزشان، بالارفتن قیمت خودرو شده است. برخی از مردم نیز در این هرج و مرج به تكاپو افتادهاند تا با سرمایههای سرگردانشان، هر روز از این بازار سرازیر بازار دیگر شوند. تا دیروز برای بورس دست و پا میزدند و امروز برای خرید خودرو. مسوولان اما در این شرایط فقط تماشاچیاند كه البته اگر صرفا تماشاچی بمانند بهتر است چون با حرفهای نسنجیدهشان یا نفتی بر این آتش شعلهور میریزند یا با گفتهای حرص ملت را درمیآورند. گزارش امروز مروری است بر این بازار بیصاحب خودرو كه در شرایط كرونایی زندگی را سختتر هم كرده است.
دقیقاً یک ماه از وعده رییسجمهوری محترم در خصوص گشایش اقتصادی میگذرد، یک ماهی که بازارهای مختلف و موازی، هرکدام حال و روز متفاوتی داشتند. بورس ریخت، دلار و سکه افزایش نرخ داشتند و بازار خودرو با سرعت از دیگر بازارها سبقت گرفت.
گزارش عارف چراغی / تصمیمگیریها درباره وضعیت بازگشایی مدارس آنقدر متنوع شده است که هر چند وقت یا چندساعت یکبار خبر جدیدی در این باره میشنوید. بالاخره پس از اعتراضات و انتقادات فراوان روز گذشته وزارت آموزشوپرورش تنها بعد از سه روز تغییری در تصمیمات خود ایجاد کرد و حضور فیزیکی در مدرسه را برای دانشآموزان اختیاری کرد.