قصه پرغصه اصلاحطلبان و محمود واعظی، بار دیگر دچار گره شده است. چندی است که شکاف میان جریان تجدیدنظرطلب رادیکال با رییسدفتر رییسجمهوری شدت یافته و این انشقاق اوج گرفته كه قطعا پیامدهایی را روی نوع آرایش بازیگران محور اصلاحات-اعتدال بر جای خواهد گذاشت تا در مثلث انتخاباتی سالهای 92، 94 و 96 شاهد حذف و اضافههایی باشیم. به نظر میرسد طیف اصلاحطلب رادیکال با جداکردن مسیر خود از اصلاحطلبان عملگرا و اعتدالگرایان، در بزنگاه 1400 میخواهند به سیاست تحریم انتخابات یا معرفی نامزدی مستقل از دیگران، دست بزنند. انتخابات ریاستجمهوری سال 92 نقطه آغازین مثلثی بود که تا امروز درباره نسبت میان اضلاع آنها حرف و حدیث و تحلیل بسیاری وجود دارد. در این سه ضلعی که دایر بر مدار مرحوم هاشمیرفسنجانی بود، اصلاحطلبان اعم از رادیکالها، عملگرایان و اعتدالگرایان و مشخصا حزب اعتدال و توسعه و اصولگرایان محافظهکار، حضور داشتند.
فیلم برخورد یک نماینده مجلس با پلیس راهور ناجا که از ورود خودروی وی به خط ویژه جلوگیری کرده بود، حاشیهساز شد. پس از پخششدن تصاویر مربوط به این حادثه، بسیاری از کاربران فضای مجازی از نمایندگان مجلس انقلابی، برخورد قانونی با نماینده خاطی را خواستار شدند. در این میان البته برخی جریانهای خاص تلاش کردند از آب گلآلود ماهی خود را بگیرند.
لیلا سلمانی / قطعه «وقف پرندهها» در دهه70 زمینه شهرت او را فراهم کرد؛ قاسم افشار، خواننده موسیقی پاپ کشورمان جزو اولین خوانندگان این سبک بعد از انقلاب محسوب میشود. او ترانههای بسیاری را در مدت زمان فعالیت هنری خود اجرا کرده است. افشار معتقد است برگزاری کنسرت در شرایط کرونا اتفاق خطرناکی است که متولیان هنر باید نسبت به آن دقیقتر و جدیتر فکر کنند. این هنرمند کشورمان همچنان به فعالیت موسیقیایی خود ادامه میدهد و بهزودی قطعهای جدید را منتشر خواهد کرد. با قاسم افشار پیرامون موضوعات مختلفی اعم از شرایط حال حاضر موسیقی، برگزاری کنسرت، داوری در برنامه رادیویی «یک دو صدا»، شرایط خوانندگان و نوازندگان در دوران کرونا و ... گفتوگویی داشتهایم که در ادامه میخوانید.
زهرا اردشیری / «خانم باور کنید اینترنت قطع بود»، «خانم برنامه شاد ما 20 دقیقه قطع شده بود» «ما توی کلاس حاضر بودیم اما مشکل شاد بود که قطع میشد»؛ سختیهای آموزش آنلاین و قطعی اپلیکیش شاد تبدیل به استرس بزرگ این روزهای دانشآموزان شده است. متاسفانه با گذشت پنج ماه از سال تحصیلی هنوز هم این مشکل حل نشده است. در یک گزارش میدانی تعدادی از دانشآموزان به خبرنگار «صبحنو» میگویند: «بعضی از معلمها مشکلات قطعی شاد را درک نمیکنند و عدمحضور در کلاس درس را با کسر از نمره جبران میکنند.» دانشآموزان ادعا میکنند برخلاف باور عموم که خیال میکنند آموزش آنلاین بسیار راحت و یک فرصت برای استراحت بیشتر دانشآموزان است، آنها هر روز استرس و فشار زیادی را برای حضور در کلاس بهخاطر قطع و وصل شدن این نرمافزار تجربه میکنند و در آخر نصف مطالب درسی را متوجه نمیشوند.
با گذشت حدود یکسال از شیوع کرونا در کشور، فعالیتهای فرهنگی_هنری شدیدا تحتتاثیر این بحران قرارگرفتهاست. این شرایط در شهر تهران بهعنوان پایتخت و نقطهای که محل تجمع بسیاری از هنرمندان کشور است بیشتر به چشم میآید. شهرداری تهران یکی از متولیان اصلی امور فرهنگی و هنری کلانشهر تهران است. بسیاری از فرهنگسراها، سینماها، سالنهای نمایش، آمفیتئاترها و... تحت مالکیت یا هدایت این نهاد شهری است. رضا درستکار، منتقد سینما و کارشناس فرهنگی، اخیرا یادداشتی دراین زمینه نوشته است. به واسطه نگارش این یادداشت و دغدغههای رضا درستکار، با او گفتوگویی انجام دادهایم که درادامه میخوانید.
ارز چهار هزار و 200 تومانی که قرار بود کمکی به اقتصاد کشور باشد، حالا به یک معضل اقتصادی تبدیل شده و بهجای آنکه فواید این ارز سر سفره مردم برود، از جیب رانتخواران سر درآورده است، بهطوریکه دلار چهار هزار و 200 تومانی را گرفتند و بدون واردات، آن را در بازار آزاد فروختند یا ارز دولتی را از کشور خارج کردند. حالا مجلس قصد اصلاح این ارز را در بودجه را دارد که با مخالفت علنی دولت مواجه شده است. دولت درحالی با تصمیم مجلس در حذف ارز چهار هزار و 200 تومانی مخالفت میکند که خود از سال گذشته حدود 20 کالا را از ارز ترجیحی خارج کرده است.